Hört på rådgivningen

Jag har järnbrist. Kan vara en delorsak till min evinnerliga trötthet, även om jag nog skyller mest på Ingrid och den ännu ofödda. I just den ordningen.

Mitt blodtryck är dock fortsättningsvis nästan löjligt bra. Om man skulle kunna tävla i blodtryck skulle jag kanske vara i landslagsklass. (Exakt så uttryckte rådgivaren det inte, men jag tyckte mig kunna läsa det mellan raderna)

Bebisen ligger med huvudet neråt, precis som i början av juli när läget kollades senast.

Bebisen har bra hjärtljud. Kanske landslagsklass. Tänker jag mig.

Och jag är i vecka 33+3. Och har gått upp 7,5 kg hittills. Och har ingen foglossning mera (tack och hurra!). Och har enligt rådgivaren en ganska liten mage som ändå håller måttet. Både hon och jag skyller på min längd.

Och det börjar kännas lite nära. Men fortfarande alldeles totalt obegripligt och overkligt.

4 reaktioner på ”Hört på rådgivningen

 1. lite nostalgiskt,

  min (förstfödde) son ”beslöt” att komma till världen just denna dag,
  dvs då graviditeten var 33 veckor + 3 dagar gammal. Liten var han, 1980 g och 45 cm
  men fick 9/10 Apgar-poäng (utan bonus).

  helt ”normal” och bra blev han, sin ringa och föga storlek vid starten till trots. Han har fortsatt med att ha sina egna tidtabeller och att gå sin egen väg …

  lycka till i samlandet av graviditetsveckor!

  • Oj! Kom han så tidigt? Jag och Fredrik sa senast igår att vi nog gärna väntar ännu. Jag hoppas hinna vara mammaledig en stund utan bebis så att jag hinner sova och sova och sova och lösa före bebin kommer. Jag hoppas hinna få lite tråkigt i min väntan.

 2. Och så kan ni tänka på vår ”klimp” som kom i vecka 33 + 1 och ändå vägde 2405! Han kröp just in under soffan. Och så nös han. Jag ska städa idag. Kram på dig, du fina gravidis!

  • Ja, tänk! Så stor är nog inte vår bebis ännu. Tror jag. Tänker jag mig. Det är så konstigt att tänka sig att människan inne i magen faktiskt är klar och livsduglig redan nu. Men som sagt, den får gärna växa till sig lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s