Sjunkande skepp

Vet ni vad definitionen på sjunkande skepp är? Jag tror att det är Hungerspelen. Jag slukade ettan, kämpade med tvåan och nästan led mig igenom trean. Vad hände, liksom? Min högst personliga åsikt är att berättelsen kunde ha slutat med ära och värdighet i behåll efter första delen. Sluta på topp. Är det någon som tycker tvärtom? Att berättelsen bara vuxit?

Min enda förhoppning är att filmerna är bättre. Det är ju förstås väldigt sällan det händer men just nu skulle det sitta fint.

12 reaktioner på ”Sjunkande skepp

 1. Jag tyckte att tvåan kanske var lite sämre men ettan och trean, och framförallt slutet på trean, tyckte jag var jättebra. Eller bra är ju helt fel ord för slutet, men berörande och spännande och angeläget på något sätt. O så jag grät. (Ids inte skriva exakt var och när ifall jag skulle förstöra för nån som har tänkt läsa dem.)

  • Vad roligt att höra, Malin! Jag känner mig uppriktigt glad över att någon känner som du. Som litteraturvetare vill jag ju att böcker ska vara bra och ge folk läsglädje. Tack för din kommentar.

 2. Håller heelt med. Ettan var hur bra som helst, men tvåan och trean kändes bara som halvbra tonårslitteratur. Jag har dock hört att den första filmen är bättre än boken, vad gäller tvåan och trean så måste de ju vara bättre (då de kommer), för är de sämre så blir det ju bara för sorgligt.

  (En annan definition kan vara ”De målade grottornas land”, som är en besvikelse till avslutning på den episka serien om Ayla. Jag led mej igenom boken.)

  • Vad trist att du håller med mig. Jag tycker ju att en trilogi (eller vilken serie som helst) ska bli bara bättre och bättre. Att man ska vara så engagerad i karaktärerna på slutet att det nästan gör ont. Det hände mig aldrig med den här serien. Tyvärr.

 3. Jag tyckte att böckerna 2 och 3 nog var sämre än ettan, fast jag kanske inte var lika besviken som du. Filmen däremot var lite av en besvikelse, Peeta hade ingen personlighet.. och hon som spelade Katniss var inte heller så bra som jag hade hoppats. Men den är nog sevärd i alla fall, bra underhållning!

  • Jag ska nog se filmen, tror jag. Har lite obehag för läskiga filmer och är rädd för all död. När man läser får man ju nåden att skapa bilderna själv. På film kommer de ju bara över en.

 4. ja! jag också! trean var så dålig att jag knappt kunde koncentrera mig på vad jag läste. om nån frågar var trean handlar om kan jag knappt svara.

 5. Första gången jag kommenterar här, men nu e jag ju tvungen eftersom Hungerspelen e näst intill de bästa böcker ja läst. Min åsikt e nog lite lika din. Ettan var klart bäst, läste konstant i ett dygn ungefär. Tvåan var helt okej och trean sen lite av en besvikelse efter ettan och tvåan. Men hur som helst så tror jag int det sku ha gjort böckerna (boken) bättre att sluta efter ettan, eftersom tvåan och speciellt slutet på trean binder ihop allting så otroligt bra. Varför tyckte du att tvåan och trean var så mycket sämre?

  • Roligt att du tyckte så mycket om böckerna! Jag blir alltid glad när folk tycker om vad de läser, också om jag inte själv förstår charmen. Jag antar att den obehagliga men fascinerande berättelsen i ettan inte fanns på samma sätt i de andra böckerna. Och då blev den torftiga berättelsestrukturen, den nästan obefintliga miljöskildringen och de platta personporträtten för problematiska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s