Dag 21

Mitt i semsterlivet kom jag att tänka på den blogglista som jag påbörjade i november och sedan både fortsatte med och hastigt slutade med i december. Och jag tänkte ro i land projektet nu när tid är nästan allt som finns. Jag vill ju inte vara en sådan som bara slutar med saker hon påbörjar. Det sitter i min märg sedan mamma lärde mig att “är man med så är man med”. Då handlade det om fritidsintressen; man kan inte gå på körövning eller gymnastikträning bara ibland eller hoppa av och på hela tiden. Nej, man ska avsluta det man påbörjar. Och visst kan det också handla om blogglistor.

Jag har kommit en bit på vägen redan. Den intresserade kan ju besöka mitt arkiv och rota i november och december. I dag är det dags för dag 21 och då ska jag skriva något under rubriken “Ett till ögonblick”.

Så här i midsommartid är det lätt. Ett ögonblick som jag antagligen alltid kommer att minnas inträffade sommaren 2001. Jag ska snart fylla aderton och det är midsommardag. Jag sitter på sandstranden på Pörkenäs tillsammans med några osportiga vänner och tittar på när några sportiga vänner spelar volleyboll. Vädret är helt okej, men lite för kallt och så blåser det ju alltid vid havet. Jag har sovit för få timmar och är egentligen ganska trött. Det är lite oklart med maten på stället och jag är hungrig.

Men. Just där och då under de helt okej men inte alls perfekta förutsättningarna kommer en känsla över mig som inte på flera år hade varit så stark och nära. Den där känslan som säger att jag vill inte vara någon annanstans i hela världen än just precis här just precis nu med just precis de här människorna.

Den är obetalbar. Den är total frid, total förnöjsamhet, total tacksamhet. Den känslan har varit stark och nära många gånger i många ögonblick sedan dess. Men det var då den kom tillbaka till mig efter de där råddiga tonåren då jag var så upptagen av mig själv och av att existera och alltid var på jakt efter något annat, något som inte var tillgängligt.

Jag hade landat i mig själv och i mitt liv igen. Fridfull. nöjd och tacksam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s