Vuxen

Ibland, när jag är på det humöret, leker jag vuxen och säger saker som:
– Det börjar ju nog bli dags med något eget.
– Det börjar ju nog kännas dumt att lägga så här mycket pengar på hyra.

Ibland, när jag på det humöret, fortsätter leken och jag surfar runt någon timme på oikotie.fi. Som om jag hade något där att göra. Jag förstår ärligt talat inte riktigt vem som har något där att göra.

Både jag och min man har en akademisk utbildning och jobb som motsvarar den utbildningen och ändå har vi inte en chans när det kommer till snygga rymliga luftiga trevliga lägenheter. Vad krävs egentligen för att man inte ska vara hänvisad till deprimerande renoveringsobjekt på 50 kvadrat som dessutom finns på fel ställe?

Vi vältrar oss inte i lyx, precis. Okej, jag köper ganska många böcker men nästan alltid på rea. Alla mina kläder är från H&M, gina tricot och andra affärer som Elsa i Elsas mode (ett bokreafynd) skäms över. Vi hamstrar maletkött när det är billigt och jag blir alldeles till mig om jag får köpa youghurt billigt. Jag förstår faktiskt inte. Jag förstår faktiskt inte.

Är det bara jag i hela världen som tycker det känns trist att köpa lägenhet om det betyder detsamma som högre boendekostnader och sämre bostad?

0 thoughts on “Vuxen

  1. Nä, det är faktiskt helt sjukt att två människor med bra utbildning och bra jobb inte har råd att köpa en lägenhet. Vi skuldsatte oss sjukt mycket för vår lilla 65 kvadratmeters tvår.

  2. Nä, det är faktiskt helt sjukt att två människor med bra utbildning och bra jobb inte har råd att köpa en lägenhet. Vi skuldsatte oss sjukt mycket för vår lilla 65 kvadratmeters tvår.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s