Åtta år

Idag för åtta år sedan blev världen roligare, vackrare, svårare, mindre förutsägbar och jättemycket bättre. Större. För åtta år sedan föddes vår Arvid och att han får vara vår och att vi får vara hans är inget mindre än magiskt.

Arvid åtta år är härlig. Känslig, fartfylld och ansvarstagande. När han vill. Han går nästan aldrig, han hoppar eller springer. Fast allra helst dribblar, passar och skjuter han. Arvid åtta år är fotboll.

Han fick välja middag ikväll, med födelsedagsbarnets rätt. Han valde mannagrynsgröt och konstaterade att deet är så himla skitgott. På kvällen firades han med glass när en av hans vänner med familj kom på besök. I den stunden kände jag mig lika rik som jag är. Tänk att vi har vänner att bjuda hem spontant en fredag för att ge en kalasfri födelsedag en guldkant.

– Tack, mamma! Det här har varit världens bästa födelsedag, sa han när vi läst kvällsbok.

Också i den stunden. Kände mig lika rik som jag är.

Jag och han

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s