Åtta år

Idag för åtta år sedan blev världen roligare, vackrare, svårare, mindre förutsägbar och jättemycket bättre. Större. För åtta år sedan föddes vår Arvid och att han får vara vår och att vi får vara hans är inget mindre än magiskt.

Arvid åtta år är härlig. Känslig, fartfylld och ansvarstagande. När han vill. Han går nästan aldrig, han hoppar eller springer. Fast allra helst dribblar, passar och skjuter han. Arvid åtta år är fotboll.

Han fick välja middag ikväll, med födelsedagsbarnets rätt. Han valde mannagrynsgröt och konstaterade att deet är så himla skitgott. På kvällen firades han med glass när en av hans vänner med familj kom på besök. I den stunden kände jag mig lika rik som jag är. Tänk att vi har vänner att bjuda hem spontant en fredag för att ge en kalasfri födelsedag en guldkant.

– Tack, mamma! Det här har varit världens bästa födelsedag, sa han när vi läst kvällsbok.

Också i den stunden. Kände mig lika rik som jag är.

Jag och han

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s