Klia och riva

Det här fotot är magiskt.

Är den verkligen det? undrar du nu. Tycker att det ser ut som en helt vanlig ettåring på strand. Tycker att det enda magiska är att hennes föräldrar låter henne dricka saft.

Men du ser för lite.

Titta igen. Notera. Granska. Tänk efter.

Det är inte alls helt vanlig ettåring på strand. Det är ju en ettåring med svåra allergier och atopisk hud. En ettåring som för ett år sedan levde på kortisonsalvor och en ettåring som för bara några månader sedan aldrig fick gå i bara ben och kortärmat. Som måste ta så korta bad som möjligt för att hon annars bara kliade och rev sönder sin hud.

Där sitter hon nu. I bara blöja. Om ens det. Har fått kortisonsalva högst fem gånger sedan årsskiftet. Torrare än medeltalet är hon absolut. Och blir hon uttråkad eller irriterad kommer hon att börja klia. Men att vi plötsligt kan låta henne gå utan strumpbyxor är för oss en helt otrolig seger.

Magiskt.

Jag är så tacksam! Tänk att hon trots sina många svåra allergier får må så oerhört bra. Tänk att hon är en nöjd liten Hild som sover gott och är frisk och tillfreds. Varje dag är jag tacksam och förundrad. Det här räknade vi aldrig med. Vilken gåva!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s