Vem ska man tro på?

Jag känner mig lite som Thomas Di Leva gjorde en gång på nittiotalet och frågar mig kanske mer än någonsin vem jag egentligen ska tro på. I nittionio fall av hundra brukar jag hitta svaret hos min Jesus, men han var onekligen rätt fåordig kring det här med atopisk hud. Så jag letar vidare och jag letar i era kommentarer. 

TACK för alla era berättelser och erfarenheter och tips. Trots att jag fortfarande känner mig väldigt förvirrad – om möjligt ännu mer förvirrad i dag -än i går – så känner jag mig buren och stärkt av alla er som orkat dela. 

Den verkligt stora utmaningen är att ha tålamod. Att ge tid. Att testa en sak och sedan orka hålla ut en tid innan man testar nästa. För att hinna se om det där första spelade någon roll. 

Och tålamod är ju det sista man har när ens barn inte har det bra. Tanken på att först den åttonde salvan eller det tolfte födoämnet skulle vara nyckeln och att varje salva ovh födoämne ska få några veckor på sig…  Jag står inte ut. 

Men det finns en tröst i påminnelsen om att vi inte är ensamma. Vi är många. Och så har vi ju honom. Min Jesus. Även om han sa onödigt lite om kortison och bebisar så sa han en hel del som tröstar mig också nu. 


Älskade lilla du. Jag lovar att göra mitt bästa. 

3 reaktioner på ”Vem ska man tro på?

 1. Det som vi fick som råd från rådgivningen och sjukhuset var att bada helst flera ggr om dagen men det skulle jag absolut inte rekommendera, blev hundra gånger värre så vi badade högst en gång i veckan istället…

 2. Varför är så många här skeptisk till kortison? Jag skulle rekommendera bad med ex lactacyd i och sen smörj in de värsta ställen med kortison o resten med en bra bassalva (el ex en naturlig salva med bivax o olja) upprepa varje dag! Hud som är röd och flammig behöver salva. Fyll på tills den blir ”mättad” upprepa bad minst 1 gång/dag för att mjuka upp huden o för att få salvan att bättre tränga in.

 3. Jag blir helt matt av dethär. Så många goda råd. Fantastiska råd.
  Men om det vore mitt barn skulle jag endast orka lyfta upp henne, orka klä på henne, orka be nån ta mej till en hudläkare som behandlar utan kortison. Inget annat skull jag orka med. Jo gråta.Efter all oro och ångest och trötthet och evig sömnlöshet och vardag.
  Inte mäkta med kamp.
  Kan inte ditt bästa bara få vara att be om hjälp av en bra barnläkare med kännedom om trilskande hudar?
  Kram . Kraaam Amanda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s