Jag skulle köpa svarta leggings

Ingrid bor i svarta leggings. Bor i betydelsen har svarta leggings som nationalplagg. Bor i betydelsen kan inte minnas när hon senast inte hade svarta leggings. Vi nöter svarta leggings i samma takt som vi nöter blöjor. Engångsblöjor. 

I måndags gick jag in på lindex för att köpa tre betala för två par svarta leggings. Och sedan ut igen. Ändå hann jag se ungefär femton plagg som väckte habegär i mig. Några ett kraftigt sådant. Jag är SÅ inte redo för att få shoppa närhelst jag behagar. Tyvärr. Ett års total avhållsamhet gjorde uppenbarligen inte det under jag hade hoppats på.

Igår slöbläddrade jag i katalogen för galna dagar. Jag hittade kanske trettiofem plagg som jag tyckte att jag ville ha. Nästan behövde. SÅ inte redo. 

Det här inlägget är inte reklam för lindex eller galna dagar. Det är antireklam för min shoppinglust. Kommer resten av mitt liv att bestå av frestelser och en del fall och en del andra segrar? Eller kommer jag någon gång att sluta höra när klädesplaggen (läs: det ondsinta konsumtionssamhället) ropar på mig? 

 

Lindex och galna dagar vs Amanda. 0-1. Jag firar i en klänning som gjort mig glad sedan hösten 2010.  

3 thoughts on “Jag skulle köpa svarta leggings

  1. Detta är heller inte ett reklaminlägg men vill ändå tipsa om Polarn o Pyrets leggins. Tröttnade så enormt på hål på både knä och sömmar i byxor köpta på HM, Lindex och Kappahl och investerade i två par leggins från PoP. Ett år senare är båda paren i nästan lika gott skick som nya, inga hål eller missformade byxben. Och då används de oftaofta. Därtill är impulsen att vuxenshoppa på nämnda butik inte lika stor då det endast finns ett fåtal plagg för människor äldre än 13 år.

    • Håller helt med ida! Jag är numera mycket kräsen när det gäller leggings åt flickorna. Pop är helt klart favoriten, men jag är lite för snål för att köpa helt nya (om det inte är rea) och begagnade är svåra att hitta i större storlekar. Men gillar också blaa och duns. Villervalla har också bra kvalitet på sina leggings, men tyvärr passar de inte vår äldre flicka för hon är så smal. Lillasyster som är lite rundare (utan att vara knubbig dock) kan ha Villervalla. Jag tror att de också skulle funka åt lite knubbigare barn.
      Mycket strongt gjort med köpstrejken, Amanda, även om din tur till Lindex genererade otrevliga känslor för dig. Jag måste tillstå att jag sällan hittar kläder jag vill ha om det inte gäller basplagg. Jag har börjat känna mig väldigt 2003 i min stil. Inte så kul det heller. Men jag vet inte vad jag ska köpa och vad som passar mig. Tur att jag är vårdledig och inte så ofta behöver klä mig anständigt. Men till hösten ska jag jobba så då måste det bli åtminstone en liten förändring i garderoben.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s