Hur väljer du?

Jag förstår ju nästan alltid nästan alla. Jag ser en god strävan i nästan allt. Jag ser en poäng också i nästan alla de åsikter som strider mot mina egna. Den där egenskapen är på något sätt både en välsignelse och en förbannelse.

I valtider är den det senare. Förmågan att alltid förstå nästan alla och allt gör att jag ibland och ibland ofta har svårt att veta vad jag själv tycker. När folk som vet mera än jag om ekonomi, försvar, skatter och sysselsättning kommer fram till så radikalt olika lösningar på vårt lands problem och utmaningar har jag svårt att bilda mig en uppfattning.

Senast idag har jag sett en valdebatt där jag nickar instämmande åt ett påstående. För att tjugo sekunder senare nicka lika instämmande åt ett påstående som går rakt emot det föregående.

Hur ska man kunna välja när man vet ganska begränsat och de som vet mera säger så olika? Och ofta får det att låta rimligt? Hur väljer du när du väljer? Inte så mycket vad som hur? Vilka frågor avgör när du röstar?

  

Bilden har (uppenbarligen) ingenting med inlägget att göra. En dagsfärsk selfie för att visa min syster hur smutsigt hår jag had idag. Sådant gör jag. Tydligen.

3 thoughts on “Hur väljer du?

  1. Jag har ingen aning om jag gör “rätt”, men jag ser till personen. Har den samma värderingar som mig? Vad har den jobbat med? Har dennes liv tidigare kanske varit lika som min egen livssituation nu just? Råkar personen dessutom vara hemma från närtrakten är det ännu bättre!
    Just detta val hade jag enkelt att hitta min kandidat. Hoppas du också hittar din! 🙂

  2. Jag tänker först välja parti och sen en kandidat från det partiet. Jag tänker att det är viktigare att partiets linje stämmer med min än att en enskild kandidats gör det. Det finns ju olika sorters personer inom samma parti och även om man hittat en bra kandidat så kan det ju hända att den personens åsikter inte helt motsvarar partiets. Om man inte lyckas få in just sin kandidat så går ju ens röst till någon annan i partiet och då är det ju viktigt att även den personen kommer driva samma frågor. Jag kommer byta parti i år för första gången och har inte bestämt mig var jag landar ännu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s