Uppskatta typ ingenting

Vi skriver juli 2013 i ett vackert trähus en bit utanför Umeå, Sverige. På bottenvåningen sitter fyra flickor parkerade i soffan framför Madicken. Eller var det Saltkråkan? Svårt att minnas eftersom jag egentligen inte var med.

När barnen hade tv-stund tog jag och min syster varsin bok och en chokladplatta och kröp skamlöst ner i systerns och svågerns säng. Och där ligger vi sedan.

– Fatta vad bra vi har det, säger min syster.

– Jag vet, säger jag. Och jag tror vi känner samma sak i den stunden; att friheten är vår. Livet är vårt.

Jag kände också, redan i den stunden, att jag största delen av mitt liv inte skulle ha fått sådana enorma kickar av bok, choklad och lite lugn och ro. Och tänkte ut en ogenomtänkt slogan för småbarnsföräldraliv: Vill du uppskatta typ ingenting helt sjukt mycket – bli förälder!

Å ena sidan har jag börjat uppskatta sådant jag tidigare tog för givet. Och det är ju positivt.

Å andra sidan kan man ju hävda att det är lite sorgligt att femton minuter läsestund ifred är så bra att man tvivlar på att man alls förtjänar det.

One thought on “Uppskatta typ ingenting

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s