Snigel

Vi har knappt hämtat oss efter incidenten med nyckelpigan och redan googlar jag fraser som hur ta hand om snigel. Och får förvånansvärt bra tips. Vet någon om livslängden lär vara längre eller kortare än för nyckelpigan?

4 thoughts on “Snigel

 1. Hahaa… som jag sade så hade vi två som levde hela sommaren. Men obs! Om djuret har ett hus på ryggen, så är det ingen snigel utan en snäcka. Det här fick jag lära mig av 7-åringen. Jag måste googla för att kolla om hon hade rätt. Och jo, det hade hon ju.

   • Det här var alltså snäckor som trivs i vatten, så vi hade en glasburk med vatten, lite abborgräs, stenar och lufthål. De trivdes hur bra som helst! Vi fick en bild förra veckan sänt till oss, där djuren släpptes fria.

    Förra hösten hade vi snäckfarm på balkongen… de levde nog också ganska länge. De bodde i stora plastburkar (med lufthål) och fick livnära sig på samma blad som de hade ätit i det fria.

   • Tack för tipsen! Jag tror att vår snigel… förlåt – snäcka, redan har dött. Men det märks ju inte lika bra som när en nyckelpiga dör. Med god vilja kan man ju tänka sig att den bara är blyg och trivs i sitt skal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s