4 reaktioner på ”Snigel

 1. Hahaa… som jag sade så hade vi två som levde hela sommaren. Men obs! Om djuret har ett hus på ryggen, så är det ingen snigel utan en snäcka. Det här fick jag lära mig av 7-åringen. Jag måste googla för att kolla om hon hade rätt. Och jo, det hade hon ju.

   • Det här var alltså snäckor som trivs i vatten, så vi hade en glasburk med vatten, lite abborgräs, stenar och lufthål. De trivdes hur bra som helst! Vi fick en bild förra veckan sänt till oss, där djuren släpptes fria.

    Förra hösten hade vi snäckfarm på balkongen… de levde nog också ganska länge. De bodde i stora plastburkar (med lufthål) och fick livnära sig på samma blad som de hade ätit i det fria.

   • Tack för tipsen! Jag tror att vår snigel… förlåt – snäcka, redan har dött. Men det märks ju inte lika bra som när en nyckelpiga dör. Med god vilja kan man ju tänka sig att den bara är blyg och trivs i sitt skal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s