Aldrig lika ful

Jag är aldrig lika ful som i ett provrum. Min kropp är inte gjord för att synas i en massa olika speglar samtidigt i en belysning som knappast kan beskrivas som smickrande. Jag är aldrig lika ful som när jag i dag på förmiddagen provade klänning och jeans i butik. Jag är aldrig lika dallrig, lika valkig, lika gropig eller lika mjuk på fel sätt.

Om jag skulle bo i ett provrum skulle jag avsky mig själv oerhört.

Jag är aldrig lika vacker som i Fredriks blick. Min kropp är gjord för att synas av den som älskar mig gränslöst. Jag är aldrig lika vacker som när jag i dag på morgonen gick mellan sovrum och badrum i underkläder och mötte hans imponerade, uppskattande blick. Efter alla dessa år får jag ha den effekten på honom. Jag är aldrig lika hel, lika fin, lika skön eller lika mjuk på rätt sätt.

Om jag skulle bo i hans lins skulle jag älska mig själv oerhört.

Det fina är att jag i någon mån får och kan välja var jag bor. Vill jag vistas i de rum som gör att jag föraktar och förminskar mig själv eller vill jag söka mig dit där min nåd mot mig själv blir större?

Det kan hända att provrummen ger en sannare bild, men Fredrik ger mig en betydligt viktigare. En del sanningar är överskattade.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s