Gåvor en måndag

Jag tror att Gud såg mig vakna i morse och tänkte att Han skulle ge mig en bättre dag än jag förväntade mig. En bättre dag än jag förtjänade. Jag har blivit överöst med goda gåvor. Bara sådär en måndag.

Allra först fick jag morgonmysa i  sängen med min man, min dotter, min son och min syster. Alla morgnar borde börja så. Alla.

Sedan fick jag titta på Gossip girl med min syster. Det finns så många rätta saker med den meningen att någon vidare förklaring knappast krävs.

Sedan fick jag vara på ett rolig och inspirerande möte med en kollega. Dessutom fick jag hembakta morotssemlor. Och dessutom fick Ingrid leka av sig det hemmadagsspring som samlats under dagen medan Arvid låg på mattan och kände livet i sig. Vi hittade till och med en bra parkeringsplats.

Sedan kom vi hem och fick besök av två av de tonåringar som numera är vuxna. Vi satt kring  vardagsrumsbordet och pratade om textkompetens i en och en halv timme. Och jag satt och tänkte att de är vuxna. Att de dessutom är kärleksfulla, harmoniska vuxna med så mycket att ge. Att jag är stolt över dem och glad över dem. Och att jag hoppas att de klarar kraftprovet nästa vecka med bravur.

Och medan vi pratade om lyrikanalys, retoriska medel och tidningsgenrer kom Fredrik hem från kurs med vår vän Ville. Den sistnämnda huserade i vårt kök en dryg timme och bjöd sedan på en kryddig kycklingrätt som både smakade och doftade himmelskt. Dessutom finns det kvar av den. Och dessutom svängde han ihop en köttgryta också medan han ändå höll på.

Nu sitter jag är i soffan och tittar på de brinnande stearinljusen. Inbillar mig att jag hör mina barns sovande andetag. Känner mig lite trött men mest av allt glad. Över alla de gåvor jag fick den här måndagen. Över att vi ibland får så mycket trots att vi förväntar oss så lite. Över att man ser fler under när man vandrar nära marken.

Det där sista var symboliskt. Tolka själv.

4 thoughts on “Gåvor en måndag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s