Att önska sig kärlek

”Mamma, ibland är det skönt att önska sig kärlek och säga fina saker till himlen.”

Jag förstår nästan inget av de där orden, men jag älskar allt med att hon säger dem. Att det är hennes sista ord för dagen den här kvällen efter att vi sjungit Gud som haver barnen kär tillsammans.

Eller, jo. Det var en annan sak hon sa också. Däremellan.

– Jag älskar dig, Hilde, sa jag.

– Tack, mamma, sa hon.

Om du frågar en romantisk komedi är det där tacket helt fel svar på en kärleksförklaring, men om du frågar en ganska trött småbarnsmamma som har försökt räcka till hela kvällen men inte gjort det så har hon svårt att komma på ett rättare svar. Åtminstone Hilde såg min kärlek och mina försök också den här ganska sketna kvällen när så få andra såg något alls. Hon ser på mig med stor nåd. Jag borde låna hennes blick ibland.

Med kärlek såg jag på henne. Med kärlek ser hon på mig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s