Nya höjder

Coronalivet når nya höjder! Idag har lätt varit den bästa dagen hittills. Och ja, jag kommer att fortsätta skriva om varje gång den här dalavandringen når något som påminner om höjd.

Framgångsreceptet: att få jobba hyfsat ostört medan Fredrik är ledig. Mellan 7.15 och 15.30 fokuserade jag helt och hållet på jobbet. Någon gång kom Arvid in mitt i ett möte och låg tyst och lyssnade. Någon annan gång kom nudist-Hilde in. Men det var Fredrik som tog alla frågor. Alla hungerskänslor. Alla önskemål. Alla krav. Alla syskonbråk (jag vet inte hur det är med era barn, men våra har inte förstått att sluta bråka bara för att undantag gäller).

Och det gjorde mig så gott. Är det så här det är att jobba i vanliga fall? Ljuuuuvligt.

Men inte ens bästa dagar går ju helt smärtfria. I skrivande stund är klockan 22.31 och jag tror att högst ett (antagligen noll) barn sover. Ett annat kom just ut ur sitt rum och konstaterade lugnt:

– Mamma och pappa. Jag vill säga två saker. 1. Att jag är hungrig. 2. Att jag aldrig mer tänker tala med någon av er.

Jag är alldeles för lycklig för att bry mig. Godnatt på det då.

One thought on “Nya höjder

  1. Nudist-Hilde… säg hellre naturist-Hilde. Det är många barn som gärna springer nakna. De tar för sig av friheten att kunna vara utan kläder, utan att behöva bekymra sig för omgivningens tyckanden och normer. Sedan är det en annan sak att föräldrarna faller i skamgropen för sina naturliga barns skull…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s