Aldrig någonsin glömma

Jag är väl som människor är mest. Tycker i princip med bestämdhet att alla människor är lika mycket värda. Tycker att också de människor som är svåra och smutsiga och illaluktande ska få finnas och leva. Men ser gärna att de finns och lever på någon annan bakgård än min egen.

Men så sitter hon plötsligt hos mig. Jag träffade henne för mindre än två minuter sedan och hon har redan klättrat upp i min famn. Hon är smutsig och hon luktar illa. Jag vet det i teorin men jag märker det egentligen inte. För hon har också klättrat in i mitt hjärta.

Det händer mycket här i byn Siria i Rumänien. Jag vill aldrig någonsin glömma.

Vår bakgård. Just nu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s