Mörker och ondska och orättvisa

Jag börjar få lite samma känsla som jag hade förra hösten: att mattor försvinner under alla andras fötter medan min egen matta ligger kvar. Den har visserligen också varit på glid häremellan, men föll var jag aldrig tvungen att göra.

Och jag påminns om det svåra också i att gråta andras tårar. Om det tunga i att ”bara” kunna knäppa mina händer. Om hur mycket mörker och ondska och orättvisa det ändå finns, i samma värld som stundvis kan kännas skimrande och ljus. Om att vi ändå kan hoppas och tro. Också om vi inte alltid orkar. Också om vi inte alltid vågar.

3 reaktioner på ”Mörker och ondska och orättvisa

    • Tack för dina uppmuntrande ord. Vi är ju maktlösa. Men jag kan ändå känna en enorm tacksamhet för att åtminstone kunna be. Jag kan inte ens tänka mig den maktlöshet som annars skulle drabba mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s