Varför hatar du mig?

– Mamma, varför hatar du mig ibland?

Jag blir onekligen lite ställd av frågan. En del märkligt kan jag ha sagt i svagare stunder som förälder, men absolut ingenting som på något sätt går att tolka som hat.

Jag svarar ungefär det och ber om något slags förtydligande. Och får ett.

– När du säger att jag inte får en doktorsväska känns det som om du hatar mig.

Det är inte rimligt. Hilde har dessutom fått fyra (!) doktorsväskor inom det senaste året. Att bli förnekad en femte kan ju inte på något sätt likställas med hat.

Men känslor är ju inte alltid rimliga. Och en rätt skonad själ kanske kan uppleva också ett mycket rimligt nej som något slags hat.

Vi pratade lite om det här med doktorsväskor och ännu mindre om det här med hat. Mest pratade vi om det här med kärlek. Jag sa att jag har älskat henne varje sekund sedan hon kom till jorden – och redan innan – och att jag tänker fortsätta med det.

Och då log hon lite.

Rimligt.

Älskad varje sekund. Några dagar ung och fotad av moster Matilda.

2 reaktioner på ”Varför hatar du mig?

  1. Ville bara skriva att jag tittade på OS i hästbanhoppning igår kväll och en av ryttarna som tävlade i samma klass, på samma villkor som alla andra var blind på ena ögat. Det har alltså inte hindrat honom att nå toppen i en sport där det ju inte är en nackdel att kunna se ordentligt för att styra hästen snabbast möjligt runt banan… Ville bara säga detta om ni inte kände till det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s