Att komma hem

Att komma tillbaka till sin egen kyrka efter sommarlovet är också att komma hem. Det var som det brukar. Jag hörde alltså ingenting av predikan, fick inte ett enda bibelord med mig och var inte med i någon sång. I stället hängde jag med Hilde i barnkyrkan. Där kan det vara vilt eller så kan det vara vilt. I dag var det vilt. Stundvis trodde min puls att jag körde ett värre intervallpass. Fick förutom att fostra egna barn också fostra andras.

Vi talar alltså varken om en avkopplande söndagsstund eller en stimulerande andlig upplevelse.

Ändå vill jag vara där.

För det är hemma. Det är mitt folk.

För det påminner mig om vad som är viktigast av allt för mig.

För det hjälper mig att komma ihåg hur jag vill leva mitt liv.

Därför. Alltid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s