Bus på andra sidan sovrumsdörren

Jag blev i dag väckt 06.39 av att Arvid vaknade. Jag hörde att han gick på toaletten och sedan låg jag och väntade på att han skulle komma in i vårt rum och fråga när det är morgon. Oftast gör han det med lite gnällig röst. För Arvids morgnar börjar alltid lite för tidigt.

Men i dag kom han aldrig in i vårt rum. I stället hörde jag hur han tassade fram till vår dörr och stängde den försiktigt. Det finns bara två alternativ: han håller på med något bus eller så håller han på med något bus. Han har i skrivande stund varit ensam vaken i tjugofem minuter och det skulle han aldrig välja. Han är ett utpräglat sällskapsdjur, det finns inte en cell i hans kropp som behöver ensamhet och lugn och ro.

Däremot finns det ganska många sådana celler i min kropp och därför låter jag honom busa omkring utan att ingripa. Det lär visa sig om det är bus eller bus som pågår på andra sidan sovrumsdörren.

Bild: Matilda Audas Björkholm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s