En solig dag

Det är den här dagen vi längtar efter i mörka, kalla november, säger vi ibland om varma, soliga  dagar. Minns ni att det finns sådana också? Dagar då vi får bita oss i tungan för att inte klaga på värmen. 

I dag var jag på promenad med min son. Det var tolv komma tre grader. Det regnade. Vinden härjade så att jag fick hålla   Riktigt hårt i min huva. Och när allt oväder piskade mig i ansiktet kände jag det så starkt; 

det är den här dagen vi längtar efter i mörka, kalla november. 

Varje dag skulle jag hellre ha sol och värme, om jag fick välja. Men jag verkar inte få det. Så jag fokuserar på det jag kan välja och försöker göra också mörka, kalla julidagar så ljusa som möjligt. Till exempel tar jag en tumispromenad med en av männen med störst M i mitt liv. Och jag försöker sträva efter att påverkas bara positivt av väder. Se en solig dag som en gåva i stället för att bannas över ännu en regnig dag. 

Jag vet att det är präktigt och hurtigt och jobbigt. Men ärligt talat; varje dag då vi får ha varandra och tycka om varandra är i någon mån en solig dag. 

I den viktigaste månen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s