En lögn

Min man har sprungit sitt lopp på under fyra timmar och min stolthet vet nästan inga gränser. Hur fånigt skulle det vara med en t-shirt som berättar det? Kanske lite på gränsen.

Jag har fått tårar i ögonen kanske tjugo gånger i dag. Varje gång jag såg en gammal man tappert springa förbi där jag stod och hejade (visst förstår du, syster Emma?) och varje gång jag såg hjälten i rullstolsklassen kämpa sig fram (igen, Emma?). För att inte tala om hur det var när jag stod strax invid mållinjen och såg ljuset tändas i trötta löpares ögon då de tittade upp fram och upp mot målet. Och för att inte tala om känslan när Fredrik passerade linjen. Då var det både gås på hud, klump i hals och tår i blick.

Vilken intensiv dag, alltså. Jag var helt oförberedd. Kunde nog inte vara tröttare ens om jag sprungit själv.

Det där sista var en lögn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s