Tvehågsen

Jag är alltid lite tvehågsen när högtiderna kommer. Vad vi har och vad vi inte har blir så enormt tydligt när vi ställer eller inte ställer till fest.

Själv har jag mycket och själv har jag många. Det säger jag helt utan stolthet och bara med tacksamhet. De flesta vill ha mycket och många, men långt ifrån alla får ha det så.

Så även om just jag har haft en enormt fin midsommar så finns tvehågsenheten ändå där. Kanske just därför. För alldeles för många andra har haft en helt annorlunda midsommar. En midsommar långt väldigt från midsommarkransar och långbord. De syns sällan i flödet de här dagarna. Men de finns.

Oj, så de finns.

Att få leva ett liv där högtider är enkla och okomplicerade och oladdade är i sanning en gåva. Inte ett livsmål jag skulle ha kunnat formulera som 15-åring när jag fortfarande hoppades på David Beckham, men ett livsmål jag verkligen ser värdet i nu.

Jag igår i min nya midsommarklänning. Tänk att orka och kunna och hinna bry sig om att ha en midsommarklänning.

6 reaktioner på ”Tvehågsen

  1. ”Att få leva ett liv där högtider är enkla och okomplicerade och oladdade är i sanning en gåva.”

    Och DÄR fick jag en klump i halsen. Läste meningen om och om igen tills jag plötsligt förstod varför den här midsommaren kändes så rörig i hjärtat. Det var min första midsommar med min lilla familj – sambo och 1-åring samt våra två vänner med sin lilla. Den här midsommaren var oladdad, det var ju det som var grejen insåg jag nu. Mina midsomrar som barn var alltid precis som du skrev – komplicerade och laddade. Vilken insikt. Vilken sorg. Men kanske sorg och tacksamhet kan få gå hand i hand?

    Tack för att du delar med dig av din gåva att måla med ord. Det gör skillnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s