Hoppas hoppas hoppas

Igår klockan åtta på morgonen borde jag och Ingrid ha åkt med RG till Umeå. Därför hade vi stigit upp klockan sex. En söndag. Därför hade mina föräldrar stigit upp klockan sex. En söndag.

Efter en halvtimme på båten kom beskedet: båten avgår inte på grund av vinden. Så vi steg av båten, gick på gudstjänst i mormors kyrka och besökte sedan godgoda vänner i den stad som är min barndomsstad. I väntan på att kvällsbåten skulle gå. Den som det hette att garanterat skulle gå.

Och en timme före den båten ska avgå får vi beskedet att den inte går klockan åtta utan klockan 04.00. Och jag säger tack men nej tack jag reser ensam med en treåring. Som steg upp klockan sex i morse för att hinna med den där första båten.

Så nu sitter vi i Nykarleby och väntar på att mamma ska komma hem från tandläkaren så att vi kan äta köttsoppa. Och så hoppas hoppas hoppas vi att båten ska gå som planerat klockan åtta ikväll och att framför allt att den ska komma fram till Umeå som planerat klockan 23.30 lokaltid ännu senare ikväll. Och Ingrid är förkyld. Har glansiga ögon och varm panna och snyter sig med en vit A4 för att hon av någon märklig anledning föredrar det framför näsdukar och hushållspapper.

Och nu kom mamma hem igen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s