Barnaglad och hjärtevarm julaftonsmorgon

20121224-130120.jpg

Vi iklädde oss tomteluvor och tog julbilder framför granen. Inte precis bilder som vinner placeringar i fototävlingar, men jag blir väldigt glad när jag ser dem och det räcker så väl. Jag tycker så vansinnigt mycket om min familj.

20121224-130129.jpg

Jag fortsatte överraska mig själv. (Litet sidospår för den som så önskar: snart har jag gjort det så ofta på sistone att jag måste sluta använda ordet överraska, att det nya normalläget är att ständigt göra okaraktäristiska ting.) Vad jag gjorde idag? Jag kryddrostade valnötter. Det ni.

20121224-130135.jpg

Ingrid arbetade med förberedelser inför kvällens klapputdelning.

20121224-130142.jpg

Granen fanns. Och jag njöt och njuter av att ingen i det här hushållet har något behov av att riva pynt ur granen. Antar att situationen är en helt annan nästa år så det här får väl kallas lugnet före stormen. Eller friheten före granen spärras in bakom något slags stängsel.

20121224-130149.jpg

Njöt och njuter också av den festliga, barnvänliga julkalendern. Så skönt att ingenting kan gå sönder. Sista luckan bjöd på Jesusbarnet. Det är han som ligger sådär vilt i sina föräldrars armar. Hela krubban är onekligen mera vild än tam, men så kanske det var också när det begav sig i Betlehem. Hur harmoniskt kan det liksom vara att föda barn i ett stall? Jag tycker det är tufft nog med personal och bedövning på bb och mina tankar går till den unga Maria som fick föda med åsnor flåsande i nacken.

Vår julaftonsmorgon har varit idyllisk, barnaglad och hjärtevarm. Jag känner mig som en enda stor Astrid Lindgren-film.

2 reaktioner på ”Barnaglad och hjärtevarm julaftonsmorgon

  1. Så ni valde att köra med ”önskar Ingrid” efter julklappsdiskussionen. Hur funkar det? Själv insåg jag igår att vi har andra hälften av släkten som alltid får julklapparna av själva tomten, hmm…

    Ha en skön helg, kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s