Fjorton år

För fjorton år sedan blev världen ny. Ingrid föddes, jag blev mamma. Allt blev annorlunda.

Men allt blev inte bättre. Jag hade svårt att landa i allt det nya. Ville för mycket som var för svårt att kombinera med en bebis.

Men henne älskade jag. Av hela mitt hjärta. Från första stund.

Hon var en pigg bebis. Sov alldeles för lite. Ville alldeles för mycket annat. Lite som sin mamma. Kanske.

Hon var också en krasslig bebis. Under hela sitt första år var hon en gång frisk tio dagar i sträck. En gång. Att vi orkade.

Hon var och är en bestämd person. Viljestark. Envis. Kommer att kunna gå hur långt som helst, men kommer inte att ha det bara lätt på vägen.

Bestämd har hon också varit med kläder. Hon var inte ens två år nä hon började vägra och välja outfit själv. Less var aldrig more när en liten Ingrid valde.

Hon var och är svårt allergisk. Här återhämtar hon sig från en reaktion och jag minns att jag tyckte hon var så söt trots det svullna ögat.

Här minns jag att hon själv tyckte hon var så söt. Jag önskar att hon alltid fick se på sig själv med samma nådiga blick som hon gjorde få.

Hon blev storasyster och visade sig vara världsledande i den grenen. Jag var inte förvånad, men ofta rörd av hennes enorma kärlek till sin lillebror.

Första gången på löpbana. Har ju blivit några gånger till sedan dess.

Ingrids första skoldag. Nästan trettio grader varmt, men hon hade ju bestämt sig för pälsväst. Notera gärna antalet halsband. Det här är för övrigt SÅ inte den look jag hade tänkt mig att mitt barn skulle ha sin första skoldag, men här hade jag kapitulerat. Och snygg är hon ju. Faktiskt.

Hon blev storasyster igen. Och slog kanske nytt personligt rekord i grenen. Trots att det egentligen inte var möjligt. Den relation som hon och Hilde har är fortfarande magiskt fin.

Vi tog kompisfoto ibland när vi fanns i samma skola.

Ingrid fjorton år är modig, målmedveten och multibegåvad. Hon är stark, smart och snabb. Hon är kvällspigg och morgontrött. Hon är ansvarsfull och rolig.

Jag är sjukt stolt över henne. Men den stoltheten är ingenting i jämförelse med hur tacksam och glad jag är.

Från första stund, Ingrid. Av hela mitt hjärta.

En reaktion på ”Fjorton år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s