Yr av tårar

Det går bättre nu. Vi nöter inte ut ordet förlåt på samma sätt som tidigare. Våra försoningsstunder kommer med längre mellanrum. Konflikterna är mindre, de blåser förbi snabbare och de gör inte lika fula skrubbsår på knäna. 

Det är så väldigt mycket skönare nu.

Han märker det själv också, min lilla man med de stora känslorna. 

– Mamma, när jag gråter för mycket blir jag yr. Och nu har jag inte blivit yr på jättelänge, förklarade han superallvarligt vid läggdags ikväll när hans armar, de mysigaste jag vet, vilade kring min hals och hans blick, den innerligaste jag vet, vilade i min.

En människa som kan blir yr av tårar kommer säkert alltid att ha upp-och-ner-perioder. Jag inbillar mig på inget sätt att alla dagar framöver kommer att vara friktionsfria. Men en som blir yr av tårar behöver få paus från yrseln ibland. Och vi i den omedelbara närheten tar också gärna emot sådana här viloperioder mellan yrselvarven. 

Han är inre gammal, men jag har tappat räkningen på alla de gånger då hans förmåga att klä sina känslor i ord har förundrat mig. 

För oss som kan gråta så mycket att vi blir yra kan räddningen mycket väl ligga i att vi också kan förklara känslorna bakom.

En reaktion på ”Yr av tårar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s