Frestelsernas ö

Det är nästan omöjligt att inte drabbas av moralpanik när Temptation Island kommit till landet. Kalla mig bakåtsträvande och konservativ och vad du vill men jag tycker idén är rutten.

Att frivilligt inleda sig själv och sin älskade i frestelse känns bara befängt. Som om inte många förhållanden är sköra nog som de är. Som om inte andra förhållanden är starka nog i sig själva utan att behöva bevisa något genom att överleva på en ö full av läckerbitar som vill förhållandet illa.

Vem av oss har råd att leka med den kanske allra viktigaste relationen? Lägga den på spel? De flesta relationer jag känner till är utsatta för alldeles tillräckliga utmaningar i verkligheten. Jag ser bara inte poängen med att på ett konstlat sätt bjuda in ytterligare prövningar.

Dessutom ser jag betydligt större frestelser i verkligheten. Frestelser som är mer imponerande att överleva än tre veckor på en ö. Visa mig ett förhållande som klarar av arbetslöshet, depression, åratal av vaknätter, långa perioder av öken och slentrian, ett svårt sjukt barn, konkurs i familjeföretaget, en trafikolycka som ändrar allt, ert barn som dör… Då lyfter jag på hatten. På riktigt. Det programmet vill jag se. De relationstipsen vill jag ha. Att lära sig hur man klarar av att motstå solbrända muskelknuttar och bikinibrudar känns bara ointressant i jämförelse.

vi två

Han och jag. Tillräckligt utmanade som vi är. Tillräckligt starka som vi är.

Fotade av fantastiska Kavilo photography när vi firade tio år som gifta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s